Ekmekte kaos bitmiyor - Karaman

TAKİP ET

Karaman’a Türkiye’nin en kalitesiz ekmeğini yediriyorlar. Buğday ambarı iller arasında olan Karaman’da un üretimi oldukça kaliteli ancak ekmeğe gelince bu kalite dip yapıyor ve bu şehirde yaşayanlar kalite açısından en kötü ekmeğe mahkum ediliyor.
FİYAT KARGAŞI BİTMİYOR
Karaman’da ekmek fiyatlarında bir uçurum yaşanıyor, Vatandaşlar çok farklı fiyatlarla karşılaşıyor ve ne yapacağını bilemez bir hale geldi. Son zam ile birlikte Karaman’da ekmeğin fiyatını 1 lira zam yapıldı ve 7,5 lira olarak belirlendi. Ne var ki, güncel olarak 3,5 liradan, 4 liradan, 5 liradan, 6,5 liradan ekmek satan yerler mevcut. Tabi ki zammı uygulayıp 7,5 liradan ekmeği satışa sunan fırınlarda yok değil.
Bu şartlar altında gerçekten tam bir fiyat kargaşa ile karşı karşıyayız. 3,5 liradan satılan ekmek ve 7,5 liraya satışı yapılan ekmek. Arada yüzde yüzün üzerinde bir fark var ve bir ekmek de 4 liralık farkla karşılaşan vatandaşlar şaşkınlık içerisinde.
BU KAOSA KİM DUR DİYECEK!
Karaman’da yıllardır düzeltilmeyen ve kalitesi bir türlü yükseltilemeyen bir ekmek sorunu devam ediyor. Buna bir de fiyat karmaşası eklendi ve ekmek tam bir çıkmaz sorun haline geldi. İlçeler bile ekmekte kaliteyi ve fiyat istikrarını yakalarken, Karaman’da vatandaşın en önemli sorunu haline gelen ekmekteki yaşanan krizin bir an önce çözülmesi bekleniyor.