Edebiyatçılar mezun oldu 

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Edebiyat Fakültesi ve Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Öğrencilerin ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği Edebiyat Fakültesi mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle devam eden törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Baykan, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mercan ve üniversite personeli katıldı.
Törende konuşan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mercan fakülte bünyesinde yer alan bölüm ve programlardan bahsederek şunları söyledi: Fakülte faaliyetlerimizi sürdürürken her daim yanımızda olan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’ya, öğrencilerimizin yetişmesinde emek veren tüm hocalarımıza ve ailelerine çok teşekkür ediyorum. Bizler fakültemizde erdemli insanlar yetiştirmek için elimizden geleni yaptık. Sevgili öğrencilerimiz de ileride ki çalışma hayatlarında bunun için ellerinden geleni yapacağına inanıyorum. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.” 
Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, “Ülkemizin geleceğini teslim edeceğimiz gençlerimizi çok iyi yetiştirmeliyiz. Bugün fakültemizden yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi mezun etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Tüm öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun. Geleceğinizde her şey gönlünüzce olsun.” dedi.
Fakülte birincisi Hilal Azder’in mezuniyet kütüğüne ismini çakmasının ardından fakültede dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Tören, mezun öğrencilere belgelerinin verilmesi ve öğrencilerin keplerini havaya atmalarının ardından sona erdi.
KAZIM KARABEKİR MYO ÖĞRENCİLERİ KEP ATTI
Günün ikinci mezuniyet töreni ise Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, açış konuşmaları ile devam etti.
Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından konuşan Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mevlüt Bayrakcı,”Sevgili gençler; mezuniyetiniz farklı maceraların, tercihlerin ve yolların bir başlangıcı olacak. Bundan sonra atacağınız adımlardan korkmayınız ve sizlerden hizmet bekleyen bireylere güler yüzle davranınız. Hepinizin mezuniyetini kutluyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi. 

“YENİ FİKİRLERİN VE BİLGİLERİN PEŞİNDE KOŞUN”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Ada ise “Kıymetli öğrencilerimiz, yaşam boyu öğrenme prensibiyle hayatınız boyunca baş başa kalın. Öğrenmeyi hiçbir zaman bırakmayın. Yeni fikirlerin ve bilgilerin peşinde koşun. Bu üniversitenin mezunu olarak sizler bizi temsil ediyorsunuz. Bundan sonraki başarılarınızı ve tecrübelerinizi her daim bizlerle paylaşın. Mezuniyetinizi tebrik ediyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” şeklinde konuştu.
KKMYO okul birinciliğini Sosyal Hizmetler Programı öğrencisi Ayşe Mine Erduran ile Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı öğrencisi Merve Tazıcı paylaştı. Yüksekokul birincilerinin mezuniyet kütüğünü isimlerini çakmalarının ardından yüksekokulda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Gün boyu şenlik havasında devam eden tören, mezun öğrencilere belgelerinin verilmesi ve keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini yaşamalarının ardından sona erdi.