Derin bir galibiyet

TAKİP ET

Karaman Futbol Kulübü, 2. Lig Kırmızı Grubun 27. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı BLD. Derincespor'u 2-0 mağlup etti

Yeni Karaman Stadyumunda oynanan karşılaşmanın  orta hakemliğini Isparta Bölgesinden B Klasman hakemi: Berkan Çetin yaptı. Çetin'in yardımcılıklarını Antalya Bölgesinden B Klasman yardımcı hakemi Cihad Buyurgan ve yine Antalya Bölgesinden B klasman yardımcı hakemi Cem Mustafa Akpınar yaptı. Maçın 4.Hakemi ise Afyonkarahisar Bölgesinden: İbrahim Elmas oldu. Gözlemci olarak ise Mehmet Şükrü Közcü görev aldı. Temsilcimiz sahaya, Hayrullah Mert Akyüz, Alper Tursun, Mete Yıldız, Ahmet Furkan Özcan, Artun Akçakın, İbrahim Can Köse, Anıl Gözütok, Erdem Dikbasan, Anıl Batın Aydın, Ömer Faruk Gümüş, Berkan Burak Turan ilk 11’i ile çıktı. Rakip BLD. Derincespor ise Eray Birniçan, Tarık Mayhoş, Furkan Şeker, Volkan Altınsoy, Canberk Ömer Özdemir, Murat Arda Ayhan, Ömer Faruk Çalışkan, Alperen Pak, Taha Aydınlı, Berat Ali Genç Okan Baydemir ilk 11’i ile sahada yerini aldı.
Maçın ilk düdüğüyle birlikte maça istekli ve galibiyet arzusu ile başlayan temsilcimiz önde baskılı bir oyun ortaya koydu. Daha hemen maçın başında dakikalar 2’yi gösterirken Derincespor kalesine etkili gelen kırmızı beyazlılar, Ömer Faruk Gümüş’ün şutunda kaleci Eray Birniçan, topu kurtarmayı başardı. Dakika 6’da yine Karaman Futbol Kulübünün atağında İbrahim Can Köse aşırtma vuruşunda topun sahibi Eray Birniçan oldu. Etkili ataklarına devam eden temsilcimiz dakika 26’da kısa paslar ile rakip kaleye kadar geldi, Artun Akçakın’ın ortasında Anıl Gözütok çok sert bir şut çekti ama kaleci Eray Birniçan hata yapmadı ve topu kornere çelmeyi başardı. Dakika 45+3 ’de kontra atağa çıkan BLD. Derincespor Alperen Pak’ın şutunda kaleci Hayrullah Mert Akyüz çok şık bir kurtarışa imza attı. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen kırmızı beyazlılar ilk yarıda ayağına gelen bu fırsatları cömertçe harcadı ve müsabakanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi. 
Teknik Direktör Cihan Erdil, İkinci yarıya herhangi bir değişiklik yapmadan başladı. Önde baskısını kuran kırmızı beyazlılar aradığı golü ikinci yarının hemen başında buldu. Dakika 47’de duran top şansı bulan Karaman Futbol Kulübü’nde korner atışını Ömer Faruk Gümüş kullandı, savunmadan dönen topu Erdem Dikbasan filelere gönderdi ve temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü 1-0 öne geçti.
Golün ardından oyuna ortak olmak isteyen düşme potasında ki BLD. Derincespor dakika 58’de etkili geldi. Ömer Faruk Çalışkan kaleye çok sert bir şut gönderdi ancak kaleci Hayrullah Mert Akyüz kalede dikkatliydi ve topu kurtarmayı başardı. Dakikalar 79’u gösterirken BLD Derincespor oyuncusu Taha Aydın sert hareketinden dolayı kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Konuk ekip 10 kişi kalınca temsilcimiz farkı 2’ye çıkarmak için baskısını arttırdı ve dakika 88’de kırmızı beyazlılar rakip yarı alana kadar geldi ve Kadir Kaan Yurdakul meşin yuvarlağı İbrahim Can Köse ile buluşturdu, Köse’nin şutunda kaleci Eray Birniçan kalesini gole kapatmayı başardı. Dakika 90+6’da Ahmet Karademir sağ kanattan topu taşıdı ve ortasını açtı topu alan Polat Abay meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve adeta fişi çekti. Karaman Futbol Kulübü evindeki yenilmezlik serisine devam dedi ve durumu 2-0’a getirdi. Karşılamadan başka gol sesi çıkmadı ve Karaman Futbol Kulübü müsabakadan 2-0 ayrılan taraf oldu. 
Temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü Lig’in 28. haftasında 2 Mart Cumartesi  günü deplasmanda Amed Sportif Faaliyetler ile karşı karşıya gelecek.