Bu şehir seni unutur mu

TAKİP ET

Vali Sarıibrahim Karaman FK için elinden geleni yapıyor, tarih tekerrürden ibaretmiş

Karaman’ın gerçek yüzü Karaman FK’nın yönetim boşluğuna düştüğü şu günlerde, elini taşın altına koyarak bu şehir için fedakarlık yapan Vali H. Engin Sarıibrahim’in Karaman adına yaptığı olumlu yaklaşım ve çalışmalar takdirle karşılanıyor. Kayyum ve belki de kapanma tehlikesi altındaki Karaman FK’ya elini uzatan Vali Sarıibrahim, unutulmayacak bir hizmete imza atmak üzere. Bu büyük düşünce ile Karaman’ın tarihine geçecek olan Vali H. Engin Sarıibrahim’i ilerde tarih yazacak, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.
ÖNDERLİK EDİYOR
Göreve geldiği andan itibaren can alıcı olaylara imza koyan Vali H. Engin Sarıibrahim, sporun gücünün ne olduğunu bilerek bu şehir adına çok önemli bir hizmete daha imza atmak için yoğun çaba sarf ediyor.
H. Engin Sarıibrahim Iğdır’a vali olarak atandığı yılda, Iğdırspor bölgesel amatör küme futbol liginde mücadele ediyordu. O gün, ileriye gördü takımı Cantürk Alagöz’e teslim etti. Vali Sarıibrahim’in yaktığı o ateş büyüdü büyüdü ülkeyi sardı. Alagöz Holding Iğdırspor önce BAL şampiyon olarak TFF 3. Lige adım attı, ardından TFF 2. Lige ismini yazdırdı.
Yakılan o sevda ateşi hiç sönmedi ve bu sezon Alagöz Holding Iğdırspor, Spor Toto 1. Ligin yeni takımı oldu.
TARİH TEKERRÜRDEN İBARETMİŞ
Igdır Valisi iken o ateşi yakan Vali H. Engin Sarıibrahim, şimdi Karaman’da aynı ateşi yakmak üzere. Şehir Karaman FK denildiği anda büründüğü sessizliği, Vali Sarıibrahim’in çabaları ile uzaklaşmak üzere.
Öncelikli olarak Karaman’daki sanayiciler, iş adamları, STK başkanları ile bir araya gelen ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ile görüşen Vali Sarıibrahim, Karaman FK için herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi ve birlik beraberlik içerisinde herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini hatırlattı.
İşte o hatırlatma Karaman’ı çok farklı yerlere taşıyacaktır. Ankara öncelikli olarak şehirde oluşacak yapılanmayı bekliyor. O bitmek üzere. Sonrasında iş Ankara’ya taşınacak. Karaman ve Karaman FK’nın kaderini değiştiren isim ise Vali H. Engin Sarıibrahim olacak.
Tarih tekerrürden ibaretmiş, Vali Sarıibrahim’in Iğdır da tohumunu attığı takım bugün meyvelerini veriyor. Şimdi o güzellik, kardeşlik tohumu şehrimizde atılıyor ve tarih tekerrür edecek, Vali H. Engin Sarıibrahim komutasında bu takım üst liglere şampiyon olarak ismini yazdıracaktır.