Bu ne yaman çelişki!

TAKİP ET

AK Parti Başhekimle çalışmak istemezken Milletvekili Sağlam'ın teşekkürü kafaları karıştırıyor

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne AK Parti’nin Karaman Milletvekilleri ve teşkilatlarına rağmen yapılan başhekim atamasında şu ana kadar galip gelenler, siyasetin dışında bu atamayı gerçekleştirilenler oldu. AK Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam’ın diğer Milletvekili Selman Oğuzhan Eser ile birlikte bu atamayı istememiş olmalarına rağmen Sağlam’ın Sağlık İl Müdürlüğü ziyaretinde, aralarında Başhekimi Halil İbrahim Taşçı’nın olduğu kare, “Bu ne yaman çelişki” sözünü gündeme getirdi.
AK PARTİ BAŞHEKİMİ İSTEMİYOR 
Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başhekimi görevinden istifa etmiş, aynı gün hem de istifasının üzerinden birkaç saat sonra, AK Parti milletvekilleri ve teşkilatları Taşçı’nın yerine kimin atanacağını düşünme fırsatı bulamadan Taşçı’nın yeniden başhekim olarak görevlendirilmesi sağlık camiasında bir ilk olarak tarihe geçti. Yaşananların hemen ardından AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk ve teşkilatı, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ile Osman Sağlam bu atamayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını ve Halil İbrahim Taşçı ile çalışmayacaklarını üzerine basa basa söylediler.
Konu ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ile temasa geçen milletvekilleri ile il başkanı Murat Öztürk, Başhekim Taşçı’nın görevden alınmasını talep etmiş ancak bu istek bakanlık tarafından aradan geçen onca zamana karşın yerine getirilmemiş ve başhekim iktidar partisi AK Parti’ye rağmen koltuğunda oturmaya devam ediyor.
OSMAN SAĞLAM TEŞEKKÜR ETTİ
Bu arada kurum ziyaretlerine devam eden AK Parti Milletvekili Osman Sağlam bu kapsamda Karaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Serkan Yurdakul’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Müdür Yurdakul’un yanı sıra, AK Parti’nin çalışmak istemediği Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Halil İbrahim Taşçı’nın da hazır bulunması dikkatlerden kaçmadı ve Milletvekili Sağlam’la aynı karede poz verdi. Fotoğraf karesini görenler bu durumu “tam bir çelişki olarak” yorumlandı.
Ziyaret sonrasında ise Milletvekili Sağlam sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Karaman İl Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret ettim. Sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve toplum sağlığı için yapılan çalışmaları yakından görmek motive ediciydi. Emeği geçen Sağlık İl Müdürümüze, başhekimlerimize ve tüm çalışanlara teşekkür ederim.”
ANTALYA’DA MİLLETVEKİLİ İSTEMEDİ, SAĞLIK MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ
Karaman’daki başhekim atamasında net tavır alan AK Parti Milletvekilleri ve teşkilatın, başhekimin görevden alınma talepleri Sağlık Bakanlığı tarafından karşılık bulmaması ise bu atamanın arkasında siyasetin dışında kimlerin olabileceği soruları gündemden hiç düşmedi.
Bırakın başhekimi, Antalya’da benzer bir olay Antalya Sağlık Müdürü’nün değişimi ile yaşandı.
Sağlık Bakanlığı tarafından 23 Mayıs 2023 tarihinde Antalya’ya sağlık il müdürü olarak atanan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oğuz Karahan’ın yerine Mamak Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Evren Ekingen atandı. Yani Antalya Sağlık İl Müdürü Yrd. Doç. Oğuz Karahan, apar topar görevden alındı.
ANTALYA MİLLETVEKİLİ ÇOKAL MI ALDIRDI 
Bütün Antalya kamuoyunun takdirini kazanan bir bürokrat olan Karahan, sudan sebeplerden dolayı görevden alınırken, eski görev yeri olan Alanya’dan olaya büyük tepki geldi. Geçtiğimiz 23 Mayıs 2023 tarihinde Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne atanan Doç. Dr. Oğuz Karahan’ın, görevden uzaklaştırmasını Antalya Valisi Hulusi Şahin’in de basından öğrendiği ifade edildi.
Öte yandan Antalya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Oğuz Karahan’ın jet hızıyla yapılan görev değişim olayında, İYİ Parti’den milletvekili seçildikten sonra istifa ederek AK Parti’ye geçen Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın parmağı olduğu iddiaları ortaya atıldı.