Bu masal kitabına o ismi verirken utanmadın mı

TAKİP ET

“Masallar halk kültürünün vazgeçilmez temel ürünlerindendir” diyen “En Güzel Türk Masalları: Onlar Ermiş Muradına” isimli çocuk masalı kitabının Yazarı H. Erol Yıldız masal kitabını şu sözlerle tanıtıyor: “Çocuk edebiyatı ürünlerinin başında masal gelmektedir. Birçok çocuk okul öncesi dönemde ailelerinin anlattığı, okuduğu masallar sayesinde bu edebi ürünle tanışmış olarak eğitimine başlar. Elinizde tuttuğunuz bu naçiz masal derlemesi, En güzel Türk Masallarından oluşturmaktadır. Bu vesile ile genç nesillere masalın ne kadar önemli değerler taşıdığını ve şartlar ne olursa olsun insani değerleri nasıl aktardığını göstermeye dönük küçük bir katkı niteliği taşımaktadır” Yayınevi görevini Karatay Yayınları’nın üstlendiği bu masal kitabında öyle ifadeler yer alıyor ki okuyanların midesi kalkıyor. İlk olarak geçtiğimiz gün sosyal medyada gündeme gelen masal kitabının içindeki “Sandık” isimli masalın bir kısmını sizlerle paylaşmamamız olayın vahametini anlamanız için yeterli olacaktır:

2015 yılında yayınlanan bu masal kitabını yazan, basılmasına izin veren ve basan için herhangi bir yasal sürecin başlatılıp başlatılmadığı henüz bilinmiyor... 

2021 yılında da gündeme gelen "Babanın kızını istismar etmesini meşru gösteren" çocuk masalı kitabı  CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen tarafından TBMM'ye taşınmıştı. Antmen TBMM'ye sunduğu önergesinde yer alan sorular şu şekilde olmuştu:

H. Erol Yıldız imzalı ve Karatay Çocuk yayınevi tarafından basılan ‘En Güzel Türk Masalları’ isimli sözde çocuk kitabı ne zamandan bu yana satılmaktadır? Bu kitabı basan yayınevi ve yazan Erol Yıldız hakkında hukuki bir soruşturma açılması için harekete geçilmiş midir? Bu yayınevi ve yazarın başka kaç kitabı bulunmaktadır?
Bu kitap nasıl onaylanıp bandrol alabilmiştir? Kız çocuklarını istismarı meşru gösteren bu kitap bugüne kadar kaç çocuğumuza okutuldu? Bahsi geçen kitap bugüne kadar kaç baskı yaptı ve kaç adet dağıtıldı?
Bu kitap okullarımızda dağıtılmış mıdır? Varsa bu okullar hangileridir? Bu kitap okullardan ve kitapçılardan toplatılarak imha edilmiş midir?
Özellikle çocukların okuyacağı kitaplar çok daha titizlikle incelenmesi gerekirken bu kitap nasıl oluyor da satışa sunulabilmiştir? Kitapla ilgili
gerekli denetimler yapıldı mı? Varsa kim ya da kimler yapmıştır? Bu kişilerle ilgili soruşturma açılmış mıdır?
Çocuk istismarını meşru gösteren ve çocukları olumsuz etkileyecek başka kitap veya yayınlar tespit edilmiş midir? Varsa bunlar hangileridir?