"Bir ölür bin diriliriz"

TAKİP ET

Alkışlar Tugay Koçak'ın müdürlüğünü yaptığı İlyas Küçüker İlkokuluna

İstanbul’da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın, okuldan atılan bir öğrenci tarafından silahla vurularak öldürülmesini protesto eden Karaman İlyas Küçüker İlkokulu öğretmenleri “Bir ölürüz, bin diriliriz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
İlyas Küçüker ilkokulu müdürü Tugay Koçak ve Müdür Yardımcısı Kazım Gevrek önderliğinde okulda bir araya gelen öğretmenler, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene”, “Her türlü terörü lanetliyoruz”, “Bir Ölür, Bin Diriliz” pankartları ile tepkilerini gösterdiler.
Öğretmenler, "Eğitime acil şiddet yasası" ve "Eğitimde şiddete dur de" şeklinde görüşlerini dile getirdiler.
Türkiye genelinde okullarda öğretmenlerin bu protestoları karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hazırlanacak kanun teklifiyle öğretmenlere yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacağını, şiddet fiillerini işleyenlerin cezasının ertelenmesinin engelleneceğini, tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçileceğini duyurdu.
Erdoğan'ın paylaşımı şöyle:
• Öğretmenlerimize yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak.
• Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek.
• Bu fiiller tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek.
• Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız da görevleri sebebiyle kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak.”