Bir ilki dost yaşattı

TAKİP ET

Karaman Futbol Kulübü, 2. Lig Kırmızı Grubun 24. haftasında deplasmanda karşılaştığı 68 Aksaray Belediyespor'u 2-0 mağlup etti 

Dağılgan Stadyumunda oynanan karşılaşmanın orta hakemliğini Ankara Bölgesinden B Klasman hakemi: Burak Demirkıran yaptı. Demirkıran'ın yardımcılıklarını Ankara Bölgesinden B Klasman yardımcı hakemi Faruk Yağlı ve Nevşehir Bölgesinden B klasman yardımcı hakemi Yahya Kemal Yurtbilir yaptı. Maçın 4.Hakemi ise Ankara Bölgesinden: Mustafa Ünver oldu. Gözlemci olarak ise Yavuz Çetin görev aldı. 
Temsilcimiz sahaya, Hayurllah Mert Akyüz, Apler Tursun, Mete Yıldız, Ahmet Furkan Özcan, Anıl Batın Aydın, Anıl Gözütok, Erdem Dikbasan, Ömer Faruk Gümüş, Berkan Burak Turan, Artun Akçakın ve İbrahim Can Köse ilk 11'i ile çıktı. Rakip Aksaray Belediyespor ise Emre Satılmış, Hakan Özkan, Emrah Taysı, Atamer Bilgin, Uğur Aygören, Ercan Yazıcı, Osman Bayrak, Recep Türköz, Doğan Ateş, Yasin Apbdioğlu ve ali Kucık ilk 11'i ile sahada yerini aldı.
Maçın ilk düdüğüyle birlikte her iki takımda oyuna temkinli başladı. Ev sahibi ekip ve temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü, maçın ilk dakikalarında oyunu orta alanda oynayarak kendilerini tarttılar.
Temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü dakika 8'de duran top şansı yakaladı İbrahim Can köse korneri kullandı savunmadan dönen top yine Can köse’ de kaldı ve meşin yuvarlağı kaleye gönderdi, Aksaray savunması topu adeta çizgiden çıkardı ve ilk tehlikeli atak kırmızı beyazlılardan geldi. İlk baskıdan kurtulup gol arayışına giren konuk ekip 68 Aksaray Belediyespor, dakika 14'de kontra ataktan bulduğu fırsatı gole çeviremedi. Kaleci Hayrullah Mert Akyüz karşı karşıya pozisyonda çok kritik bir kurtarışa imza attı. Yoğun ataklarını sürdüren 68 Aksaray Belediyespor dakika 18’de yine karşı karşıya pozisyondan yararlanamadı ve top üstten auta çıktı. Maçın ilerleyen dakikaları orta alanda devam etti.  Üzerindeki baskıları kıran temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü önde baskılı oynamaya başladı ve dakika 39'da duran top fırsatı buldu. İbrahim Can Köse Korner kullandı Aksaray savunması topu uzaklaştırdı dönen topa, Artun Akçakın uzaklardan vurdu ve top kırmızı beyazlıların yeni transferi Anıl Gözütok’un önünde kaldı. Gözütok, çok şık bir vuruşla topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Müsabakanın ilk yarısından başka gol sesi çıkmadı ve temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü soyunma odasına 1-0 üstünlükle girdi.
Teknik Direktör Cihan Erdil ikinci yarıya herhangi bir değişlik yapmadan başlarken, Rakip 68 Aksaray Belediyespor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, iki oyuncu değişikliği birden yaparak başladı. Temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü ikinci yarıda daha temkinli bir oyun sergildi. Rakip Aksaray Belediyespor geride olduğu için tüm riskleri alarak baskısını sürdürdü. Dakika 55'de Aksaray atağında Yasin Abdioğlu boş kaleye topu gönderemedi ve savunmadan Mete Yıldız'a çarpan top kornere çıktı. Kırmızı beyazlılar, savunmaya çekildi ve kontra atak şansı aramaya başladı Rakip Aksaray Belediyespor ise temsilcimizin kalesine yoğu ataklarını sürdürdü ancak temsilcimizde savunma dikkatliydi. Teknik Direktör Cihan Erdil oyuna ilk dokunuşunu 61. dakikada yaptı ve Berkan Burak Turan’ın yerine Kadir Kaan Yurdakul’u aldı.  Üzerindeki baskıları kıran Karaman Futbol Kulübü dakika 74’de kontra atak şansı buldu uzun topla rakip kaleye giden temsilcimiz de İbrahim Can Köse, kaleci Emre satılmış ile karşı karşıya kaldı şutunu atan Köse tecrübeli kaleci Satılmışı geçemedi ve satılmış çok kritik bir kurtarışa imza attı. Ataklarını sürdüren kırmızı beyazlılar, gol arayışını sürdürdü. Anıl Batın Aydın savunmadan topu sürerek rakip yarı alana kadar getirdi ve topu Oktay Balcı ile buluşturdu. Balcı meşin yuvarlağı uzaklardan kaleye gönderdi ve şık bir gole imza attı. Temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü dakika 80’de farkı ikiye çıkardı ve durumu 2-0’a getiren golü kaydetti. Temsilcimiz bu golle sahada derin bir nefes aldı.  Müsabakanın ilerleyen dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü 68 Aksaray Belediyespor’u  kendi saha ve seyircisi önünde 2-0 mağlup etti. Böylece kırmızı beyazlılar ilk deplasman galibiyetini kardeş takım Aksaray Belediyespor’dan aldı.
Temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü 11 Şubat Pazar günü saat 14:00’da Yeni Karaman Stadyumu’nda İskenderunspor ile karşılaşacak.