Berberlerde bayram yoğunluğu yaşanıyor

TAKİP ET

Kurban Bayramı öncesi Karaman'da ki kuaför ve berberlerde bayram yoğunluğu oluştu.

Yoğunluk yaşayan berberler geç saatlere kadar mesai yapıyor. Bazı berberler ise günler öncesinde alınan randevu dışında müşteri kabul etmiyor.


Karaman’da Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte berber ve kuaförlerde yoğunluk başladı. Bayrama sayılı günler kala, bayrama bakımlı ve saç tıraşını olmuş bir şekilde girmek isteyen vatandaşlar berber ve kuaförlerde yoğunluk oluşturuyor.  Berber ve kuaförler yoğunluğa yetişebilmek için gece geç saatlere kadar hizmet veriyor.  Her bayram öncesinde iş yoğunluğu yaşayan berberlerin bu bayram öncesinde de yüzleri gülüyor. Bayram tıraşına gelen müşterilerin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle birçok berber ve kuaför gece geç saatlere kadar müşterilerine hizmet verirken, bazı berberler ise randevusuz müşteri kabul etmiyor.


Bayram öncesi müşterilerinin sayısının arttığını dile getiren berberler ve kuaförler gece geç saatlere kadar yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi.
 “Önceden randevu alması gerekiyor”
12 yıldır berberlik yapan ve Karaman’da hizmet veren berber Ali Çelik bayram yoğunluğunun başladığını belirterek, "Bayrama bir gün kala yoğun oluyoruz. Randevu sistemine riayet etmeye çalışıyoruz. Müşterilerimizin de burada oluşabilecek yoğunluğu hesaba katıp önceden randevu alması gerekiyor. Böylece daha işleyiş daha kolay oluyor. Biz berberler ve kuaförler bu bayram yoğunluğuna alışkınız. Vatandaşlarımızda da tatlı bir telaş oluyor. Yine de bayram tıraşlarını son güne bırakmazlarsa iyi olur. Kurban Bayramı’na çok az bir zaman kaldı. Gece geç saatlere kadar çalışıyoruz. Arife günü sabaha kadar çalışacağımızı tahmin ediyorum. Şimdiden herkesin Kurban Bayramı kutluyorum" diye konuştu. 
"Randevuyu 1 hafta önceden aldık"

1 hafta önceden randevu alarak tıraş olmaya gelen Emrullah Özbay, "Bayram dolayısıyla yoğunluk var ve biz de bir hafta önceden randevu alarak tıraş olmaya geldik. Geçtiğimiz Cuma gününden arayarak randevumu oluşturdum, yoğunluk olacağını biliyordum herkesin de böyle yapmasını dilerim" dedi.

Yakup Şan