Başkan Bayram'dan kritik uyarı 

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, sıcak hava dalgasının etkili olmasıyla çoğalan orman yangınlarının önüne geçilmesi için vatandaşlara "Doğaya içi su dolu pet şişe, cam şişe ve plastik atıklar bırakmayın ve asla izmarit atmayın.  Uyarısı yaptı.

 

Başkan Bayram yapmış olduğu açıklamada, " Hububat Ekili Alanlarımızı Meyve Bahçelerimizi Doğayı Koruyalım, Temiz Tutalım! Bugün saha ziyaretlerimizde hububat ekili arazilerimizin olduğu bir çok bölgede mangal yakıldığı alkol şişelerinin rastgele doğaya atıldığını gördük. Lütfen Yaktığınız ateşleri söndürün, Lütfen Keyifle yediğiniz içtiğiniz şeylerin çöpleri, bir başkasının keyfini kaçırmasın, doğaya gelişi güzel atılan şişeler güneş ısısından dolayı mercek görevi yapar çiftçimizin büyük emeklerle yetiştirdiği hububat alanlarının yanmasına sebep olacaktır. Lütfen çevremizi temiz tutalım, Günümüzü doğa ile iç içe geçirmek, temiz ve düzenli alanlarda daha keyifli olur. Hep birlikte temiz bir çevre için küçük ama etkili adımlar atalım:
Çöplerinizi yiyecek ve içecek ambalajlarını yanınıza alın. Cam ve pet atıklarınızı geri doğaya bırakmayın.
Hububat, meyve ağaçlarını ve doğal yaşamı koruyun, zarar vermeyin. Doğayı koruyarak hem kendimize hem de ÜRETİCİLERİMİZİN gözü gibi baktığı mahsullere zarar vermemiş olursunuz" dedi