Başkan Bayram: "Çiftçimiz bu zammı kaldıramaz"

TAKİP ET

“Sigaraya yapılan zam geri çekildi. Üretimin devamlılığı için giderlerin düşürülmesi için tarımsal üretimde kullanılan elektrikte yüzde 30'luk zammın geri çekilmesi devletimizden beklentimizdir” diyen Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, “Karaman Ovası’nda tarımsal sulamanın %90 elektrik enerjisi ile yapılmaktadır. Ödediği fatura katlanarak artan çiftçimiz bu zammı kaldıramaz.
Çiftçimiz için elektriğin oldukça önemli sulu tarımın sürdürülebilirliği için Karaman’da baraj sulama projelerinin hızlı bir şekilde aktif hale getirilmesi ve dış havzalardan su getirilmesi büyük önem taşımaktadır.
Karaman çiftçisi, ne zamana kadar sondaj kuyusuna mahkum kalacak?
Özellikle son günlerde sıcaklıklarda yaşanan artış, sulamaya olan ihtiyacı artırdı. Bu durum çiftçinin elektrik faturasına yansıyacak. Diğer taraftan da kuyuların çekilmesi endişe var.
Üretim devamlılığı için çiftçinin giderlerinin düşürülmesi gerekiyor.
Bu anlamda çiftçilere pozitif ayrımcılık uygulanmalı tarımsal üretimde kullanılan elektrikte yüzde 30'luk zam geri çekilmesi, maliyetlerin azaltılması ve üretimin sürdürülebilir kılınması bakımından devletimizden beklentimizdir” dedi.