Başhekimin fendi siyaseti yendi

TAKİP ET

Hastanede şikayetler zirve yaptı, Ak Parti istemiyor ama Taşçı hala koltuğunda oturuyor

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim olayı kördüğüme döndü. İstifa eden ancak saatler sonra iktidar partisinin teşkilatları ve milletvekillerinin istememesine rağmen yeniden başhekimliğe atanan Doç. Dr. Halil İbrahim Taşçı’nın görevde kaldığı her gün sağlık sistemini adeta felce uğratıyor. Taşçı’nın görevden alınmamasının cevabı gizemliliğini korurken arkasında kim veya kimlerin olduğu Merak ediliyor. Başhekimin Ak Parti Karaman İl Başkanı, teşkilatlar ve milletvekillerine rağmen hala koltukta oturması şaşkınlıkla karşılanıyor.
HASTANE KANAYAN YARAYA DÖNÜŞTÜ
Ak Parti’nin iktidar olduğu süreçte en iddialı olduğu alanlardan birisi kuşku yok ki, sağlıktı. Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde illere yapılan sağlık yatırımları, yapılan şehir hastaneleri ile gerçekten bir devrim yaşanan sağlık alanında, Karaman’da Taşçı’nın başhekimliğe gelmesi ile birlikte Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi sınıfta kalan kurumların başında yer aldı.
Vatandaşlardan gelen şikayetler her geçen gün artarken, Karamanlılar hastaneden randevu alamamaktan oldukça mustarip. Gazetemize gelen vatandaşlar 1 aydan önce randevu alamadıklarını ve bu sorunlarını yetkililere ilettiklerini söylemlerine rağmen, hastane hiçbir şey değişmediği ifade ediliyor. Başhekimin yaşananlara kayıtsız kaldığı da belirtilerek, “Eski tas, eski hamam aynı düzene devam” şeklinde söylenen sözler Karaman semalarına yükseliyor.
DOKTORLAR SIKINTILI
Bu arada Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan doktorların da hastane yönetiminden oldukça şikayetçi olduğu bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.
Ak Parti Karaman İl Başkanı, teşkilatlar ve milletvekillerinin istemediği ve görevden aldırmak için çalışma yaptıkları Başhekim Taşçı’nın da oluşan ortamdan dolayı siyasilere kapıyı kapadığı ve kimseyi takmadan, kafasına göre bildiğini yaptığı iddiaları da ortada dolaşmaya başladı.
ÖZTÜRK:”BAŞHEKİM GÖREVDE KALMAYACAK”
Ak Parti İl Başkanı Murat Öztürk ise hastaneden gelen şikayetlerin ve sıkıntıların farkında olduklarını belirterek:
“Bizler bu anlayış ile sağlık alanında sağlıklı hizmet verileceğine inanmıyoruz. Onun için acilen Başhekimin görevden alınması gerekiyor. Kaldığı her gün telafisi mümkün olmayan olaylar beraberinde geliyor. Seçim sürecini yoğun şekilde geçirdik ancak bundan sonra hastane yönetiminde bir değişimin yaşanması için çalışmalarımıza başladık ve kısa sürede sonuç alacağımıza inanıyorum.”

Hüseyin Oğuz