Ayrancı'nın zirve yolculuğu!

TAKİP ET

MHP'nin efsane başkanı Yüksel Büyükkarcı, Ayırmadan Ayrışmadan emin adımlarla yürüyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 31 Mart tarihinde yapılacak olan seçimler için Karaman’ın 5 ilçesinde yarışacak adayların isimlerini açıkladı.
55. Kuruluş yıldönümü olması münasebetiyle adaylarını 55’li gruplar halinde açıklayan MHP, geçtiğimiz günlerde Karaman merkez belediyesi için adayını açıklamıştı. Karaman’ın merakla beklenen ilçe belediye başkan adayları ise dün kamuoyuna duyuruldu. 3 dönemdir Ayrancı’da belediye başkanlığı görevini yerine getiren Yüksel Büyükkarcı, MHP tarafından yeniden aday gösterildi.  
“Her mahalle ve her sokağına bir eser bırakma gayretinde olduğumuz cennet yurdumuzu, bölgenin parlayan yıldızı yapacağımıza dair heyecanımız ve inancımız tamdır. Kötümserliğin ve karamsarlığın asla uğrayamadığı ilçemizde, belediye-halk işbirliği ile nice başarılara imza attık. Birlik ve beraberliğimizden ödün vermediğimiz takdirde yine yapar ve yine başarırız” dedi.
ÜRETKEN BELEDİYECİLİĞİN ADRESİ: “AYRANCI”
Karaman’da “Üretken Belediyeciliğin” tek adresi olarak gösterilen Ayrancı Belediyesi belediyecilik anlayışının güler yüzlü örneğini temsil ettiğini aktaran Başkan Büyükkarcı, “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi; ‘Belediyecilik gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir, darda kalanların acil yardımıdır’ anlayışıyla karşımızdaki hiçbir zaman farklı bir kimlikle değerlendirmedik. Herkese aynı mesafeyle yaklaştık. Kendi aidiyetinden öte karşımızdakine insan olarak yaklaştık” şekilde konuştu.
PROJE ADAMI: YÜKSEL BÜYÜKKARCI
Ayrancı’nın yöresel ürünü olan Divle Obruk Peynirinin geçtiğimiz yıllarda tescillenmesini sağlayan Başkan Büyükkarcı, 2023 yılının ikinci yarısında şu projelerin altına imza attı:
1 – Soğuk Hava Tesis (Süt ve ürünleri ile meyve muhafazası için inşa edildi. Kapasitesi 2 bin ton) 
2 – 108 Yeni Konut (İnşası 3 etap olarak planlanan konut projesinin 2’incisi: Turan Konutları)
3 – Halk Bostanı
4 – Hayvanat Bahçesi (İlçeye renk katacak, çocuklara hayvan sevgisi aşılayacak)
HEDEF 40 MİLYON TL’NİN ÜZERİNE ÇIKMAK
Bütün bunlara ek olarak Türkiye’de borçsuz gösterilebilecek ender belediyelerden biri olan Ayrancı Belediyesinin İller Bankasında 2 buçuk milyon TL’si bulunurken bu rakamın soğuk hava tesisi ve Turan Konutlarıyla birlikte 40 milyon TL’nin üstüne çıkması bekleniyor.