AK PARTİ ve MHP'de çatlak sesler

TAKİP ET

Ak Parti aday adayı FETÖ'yü işaret ederken, MHP'li bir üye ihraç talebi ile disipline sevk edildi

Ak Parti ve MHP’nin kendi adaylarıyla seçime gitme kararından sonra Ak Parti Karaman Belediye Başkanlığı için Mevlüt Akgün’ü, MHP ise mevcut başkan Savaş Kalaycı’yı açıkladı. İsimlerin belirlenmesinin ardından Ak Parti ve MHP’ kanatlarında aday rahatsızlıkları nedeniyle paylaşımlar yapıldı ve bunlar da Cumhur İttifakında rahatsızlık yarattı.
ADAY ADAYI FETÖ’YÜ İŞARET ETTİ
Ak Parti’de Karaman Belediye Başkanlığı için aday adayı olan bir isim, Mevlüt Akgün’ün açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından çok ilginç bir paylaşım yaptı.
“15 Temmuz’dan bu güne canımızla, dişimizle FETÖ’ye karşı verdiğimiz mücadele hiç bitmeyecek. 
Biz hiçbir zaman onların arkasından gitmedik, gitmeyeceğiz.!
Paylaşımı ile kime gönderme yaptığı ise merak konusu oldu. Ak Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün’ün, dershanelerin kapatılması döneminde yaptığı açıklamalarla gündeme gelmiş ve fikir ayrılıkları yaşanmıştı.  Ak Parti aday adayının bu paylaşımı ile bu sorunu yeniden niye gündeme taşıdığı sorusu cevabını arıyor.
KARAMAN’A YAZIK MI OLDU
Ak Parti’nin içerisinde yer alan ve partiye yakınlığı ile bilinen bir ismin ise Mevlüt Akgün’ün adaylığını açıklanmasının ardından “Karaman’a Yazık Oldu.” Paylaşımı sıkıntının ne kadar gizlense de, kapalı kapılar ardında konuşulduğu gerçeği ortaya çıkmış oldu.
Daha sonra, Karaman’a yazık oldu paylaşımının kaldırılması dikkatlerde kaçmadı.
MHP’DE DİSPİLİNE SEVK 
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman il başkanlığı resmi sosyal paylaşım sitesinde ise bir üyenin ihraç istemi ile disipline sevk edildiği açıklandı.
Konu ile ilgili açıklama şu şekilde:
Yaptığı sosyal medya paylaşımları dolayısıyla; Parti tüzüğümüzün 78. maddesinin ilgili bölümlerindeki halleri oluşturduğu tespit edilen üyemiz, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir.