AK Parti'de şaşırtan adaylar

TAKİP ET

Galiba M. Sami Şahin hezimetinden ders alınmamış… Kazımkarabekir ve Sudurağı'nda kim aynı senaryo peşinde

Karaman’da Ak Parti’de ilçe ve belde belediye başkanlarının açıklanması gecikmeye uğrarken, taslak olarak belirlenen listedeki isimler kafaları karıştırdı ve halka rağmen halktan kopuk isimlerin favori olarak gösterilerek aday yapılacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Ak Parti Karaman ilçe ve belde belediye başkanlarının isimleri bir sır gibi saklanırken, kimi aday yapılacağı konusunda kamuoyuna bilgi yansıması yaşanmadı. 
Ermenek’te Eyüp Çayır, Ayrancı’da Avni Gümüşalan, Kazımkarabekir’de Durmuş Demir, Sudurağı'nda Erhan Çalışkan, Sarıveliler’de Mehmet Ali Yılmaz, Başyayla’da A. Kadir Ateş isimlerinin Ak Parti adayları olarak açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Akçaşehir’de mevcut Başkan Hikmet Yirşen, Kazancı’da ise Muhittin Tuncel isimlerinin yeniden aday gösterilmesi kesinleşti. Göktepe’de Ali Osman İnci aday adaylığı için müracaat ederken burada ise farklı bir ismin aday olmasının kuvvetle muhtemel olduğu öğrenildi.

KAZIMKARABEKİR BİLMECESİ

2019 seçimlerinde Kazımkarabekir Belediyesini MHP’ye kaptıran Ak Parti’nin güçlü bir isim ile yeniden belediye kazanma şansının yüksek olduğu değerlendirilirken, aday adayı olarak müracaatlarını yapan Ahmet Bayar, Ali İhsan Alanlı, Durmuş Demir, Halil İbrahim Sarı ve Hüseyin Ay içerisinde öne çıkan isim Ali İhsan Alanlı olmasına rağmen, kim veya kimlerin müdahalesi ile Alanlı isminin çizildiği, burada Durmuş Demir’in aday yapılması için yapılan çalışmaların sonuç verdiği ve belediye başkanlığını kaybetmeyi göze alarak, Durmuş Demir aday dayatmasının  nasıl bir sonuç vereceği merakla bekleniyor.

SUDURAĞI'NDA DAYI YEĞEN SİSTEMİ 

Sudurağı beldesinde ise ilginç bir süreç ilerliyor. Mevcut Başkan Derviş Mehmet Ceyhan, 3. döneme takıldığı için yeniden aday olmadı. Ne var ki babadan oğula geçen sistem gibi koltuğun başka birisine gitmesine izin verilmek istenmedi ve Başkan Ceyhan’ın Yeğeni Ak Parti’ye yakın bile olmayan Erhan Çalışkan’ın aday adaylık müracaatı yaptırıldı. Burada dayı faktörü devreye girdi.
Sudurağı’nda Erhan Çalışkan ile Ahmet Sevimli aday adaylığı müracaatını yaptı. Belediyede memur olarak görev yapan Erhan Çalışkan bu süreçte Ak Parti’nin yanından değil yakınından bile geçmezken, Ak Parti’nin her kademesinde görev alan belediyeye yaptığı yatırımlar ile takdir toplayan başarılı iş insanı ve halk arasında karşılığı olan Ahmet Sevimli’nin  enişte torpiline parti içerisinde alet olanlar da çıkınca, Ak Parti Sudurağı  belediye başkan adayı olarak Erhan Çalışkan ismi masada ilk sıraya oturma şansını getirdi.
Beldede Ak Parti’ye gönül verenlerin bu siyasi oyun karşısında Ak Parti’yi destekleyip desteklemeyecekleri sorusu ise yanıtını bulmadı.

HATALARDAN DERS ALANMAMIŞ GÖRÜNÜYOR

Ak Parti 2019 seçimlerinde aday dayatması ile Karaman Belediye Başkanlığını çok sürpriz bir şekilde kaybetmiş ve seçimlere şansı olmayan aday olarak giren Savaş Kalaycı, büyük bir başarıya imza atarak Belediyeyi Ak Partiden almıştı.
Mahmut Sami Şahin hatasının benzerleri yaşanmaya devam ederse, o ilçelerimiz o beldelerimiz 5 yıl daha kaybeder ancak bu yapılan hatalarda yapanın yanına kalmaz. Siyaset akraba, eş dost ağırlama yeri, onlara makam, koltuk arama alanı değil, hizmet alanlarıdır.