Abbas yolcu

TAKİP ET

Bakan Koca'nın görevden alınacağı ve irtifa kaybeden sağlıkta yeni hamleler bekleniyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın affını istediği ve görevden alınacağı haberleri ayyuka çıkarken son dönemlerde Ak Parti’nin en iddialı olduğu Sağlık alanında yaşanan sorunlar su yüzüne çıkması özellikle randevularda sorunun zirve yapmasının ardından, Sağlıkta büyük bir değişim bekleniyor.
Ak Parti il başkanı Murat Öztürk ile Milletvekili Selman Oğuzhan Eser ve teşkilatların görevde kalmasını istemedikleri Karaman Araştırma ve Eğitim Hastanesi Başhekimi Doç. Dr Halil İbrahim Taşçı’nın da önümüzdeki günlerde görevden alınarak, yerine atama yapılması bekleniyor.
MİLLETVEKİLLERİ BAKANA BAYRAK AÇTI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevinden istifa ettiği, bugünkü tüm programlarını da iptal ettiği iddia edildi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fahrettin Koca'nın istifasını verdiği ileri sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Koca'ya vereceği yanıt sonrası durumun netlik kazanacağı iddia edildi.
KARARI KIZILCAHAMAM KAMPINDA ALDIĞI İDDİASI
Kulislerde konuşulan iddialara yer verdiği haberine göre Kızılcahamam kampında partililer tarafından eleştirilen Fahrettin Koca, istifa kararını orada aldı. 1 Haziran'daki Kızılcahamam kampında AK Partililer istişarede bulunmuş seçim sonuçları ve toplumdaki rahatsızlıklar değerlendirilmişti.
Randevu sistemi ve sağlıktaki eleştirileri ileten partililerin bu tutumu sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa kararı aldığı ve kararını dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu öne sürüldü.
BAKAN KOCA, 'İSTİFA' SORUSUNA NE YANIT VERDİ
Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden "affını" istediğini iddia ederek, kısa süre içerisinde Koca yerine farklı bir ismin bakan olarak görevlendirileceğini öne sürdü.
Saymaz, Bakan Koca ile görüşerek istifa iddialarını sordu. Koca, "Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna "Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda" yanıtını verdi.
Bakan Koca, "Cumhurbaşkanı ile görüşmüşsünüz” sorusuna ise "Biz her zaman görüşüyoruz" şeklinde cevap verdi.
BAŞHEKİM GİDİYOR
Skandal bir atama ile istifasının ardından birkaç saat içerisinde hem de Ak Parti il başkanı, teşkilatlar ve milletvekillerinin istememesi ve olur vermemesine rağmen, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atanan Doç. Dr. H. İbrahim Taşçı’nın o günden beri, iktidar ile bir türlü yıldızı barışmadı. Bununla birlikte Hastanede yaşanan olumsuzluklar ve şikayetlerin zirve yapması yönetim anlayışı nedeniyle hizmetlerde yaşanan aksaklıklar nedeniyle iktidar partisi yetkilileri, Taşçı’nın görevden alınması konusundaki ısrarını sürdürüyor. 
Sızan bilgilere göre, Taşçı’nın bu ay içerisinde görevden alınacağı, hatta kendi isteği ile Konya’ya atanacağı iddia edilirken, Sağlık Bakanlığındaki beklenilen bir değişimin hemen ardından Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de başhekim gönderileceği ve uyum içinde, hizmeti üst seviyeye taşıyacak bir ismin başhekim yapılması bekleniyor.