40 İlde yasak ilan edildi – Karaman'da da yasaklandı!

TAKİP ET

Türkiye genelinde aşırı sıcakların etkisiyle artan yangınları önlemek amacıyla, yangın riski yüksek bölgelerdeki ormanlara vatandaşların girişi geçici olarak yasaklandı. Yasaklanan iller arasında Karaman da var.
ORMANLARA GİRİŞİN YASAK OLDUĞU BÖLGELER
Orman yangınları bakımından yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması öngörüldüğü için Marmara'da 9, Ege'de 7, Akdeniz'de 9, İç Anadolu'da 7, Karadeniz'de 6, Güneydoğu Anadolu’da 2 ildeki ormanlara farklı tarihlerde giriş yapılamayacak.
ORMAN YASAĞI KONULAN İLLER ŞÖYLE
İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Ankara, Muğla, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Bilecik, Bartın, Karabük, Bolu, Kırıkkale, Çorum, Samsun, Tokat, Yozgat, Kayseri, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Antalya, Burdur, Isparta, Karaman, Mersin, Adana, Aksaray, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Kırşehir

GEÇEN YILA GÖRE HAZİRAN AYI YANGINLARI BEŞ KAT ARTTI
Orman Genel Müdürlüğü rakamlarına göre, 1-21 Haziran 2023 döneminde 84 orman yangını yaşanırken, 2024'ün aynı döneminde 399 orman yangını çıktı. Geçen yıla göre beş kat artış yaşandı.
2023 yılının bu döneminde 41 hektar alan yangından etkilenirken, bu senenin aynı döneminde 2 bin 548 hektar ormanlık alan zarar gördü.
Haziran ayında Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Denizli, Sakarya, Burdur, Bingöl ve birçok şehirde daha farklı tarihlerde orman yangınları yaşandı.
Bu orman yangınlarında hayatını kaybeden kimse olmazken, Diyarbakır ile Mardin il sınırındaki köylerde çıkan anız yangının da ise 15 kişi hayatını kaybetmişti.