191 projenin 93'ü "TAMAM"

TAKİP ET

Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması, koordinasyonu gerektirecek hususların görüşülerek gerekli tedbirlerin alınması amacıyla düzenlenen 2024 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali H. Engin Sarıibrahi başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilikte gerçekleştirilen toplantıya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri katıldı.

 
Toplantıya selamlama konuşmasıyla başlayan Vali Sarıibrahim, Valilikçe koordine edilen ve yatırımcı kuruluşlar tarafından icra edilen İl Yatırım Takip Sistemine girilen bazı verileri paylaştı. Konuya ilişkin konuşan Vali Sarıibrahim, “Karaman’da 2023 yılında kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler tarafından toplam 191 adet proje üzerinden bir değerlendirme yapılarak projelerin toplam yatırım tutarı da 21 milyar TL olarak belirlenmiş. 
Bu 191 projenin 66’sı bölge müdürlüklerimizde, 25’i il özel idaremizde, 37’si il müdürlüklerimizde, 1’i üniversitemizde, 38’i belediyelerimizde 6’sı TOKİ’de 8’i ise KOP idaresinde özel idaremizle iş birliği içerisinde yürütülmüştür. Bunların 93’ü 2023 yılı içerisinde tamamlanmış, diğer projelerin kalan kısımlarında ise çalışmalar devam etmekte.  
Buradan 2024 yılına ilişkin Stratejik Bütçe Yatırım Programı, Resmi Gazete’de yayınlandı. Yayınlanan bu yatırım programındaki ana unsurlar için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, emeği geçen bakanlarımıza, milletvekillerimize, şehrimizde bu anlamda katkı sunan herkese sonsuz teşekkür etmek isterim” dedi.